Връщането на един Кондор към шосето

По принцип кондорите би трябвало да ги връщат към небето, но в точно този конкретен случай ние работихме по проект за връщане на един Кондор към шосето. Става дума за рамка на известната английска компания за велосипеди „Condor“, модел „Italia“, комбинация от алуминий и карбон.

В случая връщането не беше лека задача, защото предишният собственик на рамката (или вероятно някой преди него) я беше докарал до плачевно състояние – не просто надрана, но и сериозно наранена, а много от дефектите бяха неуспешно замаскирани със стари стикери. Ето как изглеждаше рамката, когато дойде при нас:

Знаехме, че се захващаме с доста работа, но това не ни плашеше. Защото пък геометрията и формите на рамката бяха интересни, а новият ѝ собственик дойде със супер готина идея какво иска да се получи като краен резултат. Сам си избра цветовете и комбинацията им определено е успешна.

Ние се заехме с подготовката. Не часове, а дни ни костваше отлепянето на всички стари стикери, махането на стария лак и боя до метал. Работата с карбон вече не ни е чужда, а той изисква допълнителна прецизност. След наистина много шкурене стигнахме до момента, в който си рекохме, че може би е готова за грунд. След първия слой грунд и стана ясно, че изобщо не сме били прави и последва още шкурене.

Ето как изглеждаше рамката в процеса на шкурене:

В крайна сметка, след три слоя грунд, мъничко кит и разбира се… много шкурене, рамката придоби гладък вид. Без това условие да е изпълнено, каквато и боя да сложим крайният резултат просто ще е грозен.

Последва полагане на основен цвят, лакиране, отсичане, допълнителни контури, отново лак. И в крайна сметка стигнахме до момента, в който събрахме рамка и вилка, и няма да крием – ахнахме от кеф. Работата ни винаги си струва, но има цветове, комбинации, форми, които просто ти пълнят душата.

Ето тази е от тях:

Ако и вие искате да възстановите вашата стара рамка или пък искате нов дизайн, пишете ни на info@1bike.bg

2 thoughts on “Връщането на един Кондор към шосето

Вашият коментар