Сивият кардинал на планината – пребоядисване на Drag Hardy 29″

Наскоро получихме запитване за пребоядисване на един съвсем класически Drag Hardy 29″. Ние по принцип сме фенове на марката, но пък никога не отказваме да направим велосипед, който истински да удовлетворява собственика си.

В този конкретен проект нямахме никакви технически намеси във велосипеда – с други думи, механика си е съвсем, съвсем оригинална. Един голям плюс е, че дойде при нас чисто нов, което наистина спести доста мъка, защото просто нямаше какво да се поправя.

Оригиналния му вид:

before

Собственикът го поиска в сив мат. Всъщност едно наистина хитро решение, защото сивият цвят позволява на всичко останало да се открои. Комбинацията от черни елементи и малки червени акценти е не просто стилна, но и много, много ефектна.

При такива поръчки, едно от най-трудните неща не е самото пребоядисване, а подготовката на рамката. От тази година въведохме ново правило в работата си и вече не рискуваме алуминиеви рамки с пясъкоструй. Съответно, работата на пясъка я вършат двете ни ръце, един ексцентрикшлайф и един специален виброшлайф. Смъкването на новата боя не е задължително да се случи до основа, но е ключово оригиналните стикери да бъдат обработени добре, за да не се получи после релеф, който при едноцветен мат си личи силно.

В процеса на работа:

Всичко друго в този проект е класика за нас – стандартно автопреобядисване със сива база и три слоя мат лак. Защо три? Защото това в крайна сметка е супер универсален велосипед, който ще вижда не само асфалт, но и горски пътеки. За целта е нужна трайност, а тя се постига само допълнително защитно покритие.

В крайна сметка, резултатът от усилията си струваше. Получи се наистина красив велосипед, който заради изчистената си визия ни допада повече от оригинала.

Ето повече снимки:

 

Ако и вие се чудите, дали да не пребоядисате велосипеда си, пишете ни на info@1bike.bg.

Вашият коментар