Бялата прелест на Анна

Знаете обичайната история – колелото идва при нас в не толкова добро състояние, ние правим разни магии и после хоп, всичко е за снимка. Бялата прелест на Анна не беше в толкова лошо състояние. Да, имаше ръжда тук-там, спирачките трябваше да се пипнат, но като цяло с малко работа щеше да е съвсем годно за каране. Беше пазено колело.

В тези случаи обаче задачата всъщност е по-предизвикателна, защото трябва от нещо, което е добро да направиш нещо много по-добро. Една бяла боя нямаше да е достатъчна.

Анна ни улесни много в работата – избра страхотни аксесоари, които подхождат прекрасно на чистия цвят и хромираните елементи. А когато в последния момент си избра и кафявите гуми Schwalbe Spicer, просто сложи последната пета звездичка върху колелото :)

И все пак, допреди да стигнем до този прекрасен резултат, минахме през доста шкурене. Старата боя беше сложена здраво, но пък беше доста чуквана, а и ръждата беше пробила на места. Затова трябваше да ошкурим голяма част от рамката и да премахнем всяка точка ръжда.

След шкуренето дойде ред на грундирането и шкуренето на грунда. За да изкарате хубав цвят, без портокалова кора, трябва освен добри условия за боядисване, перфектна температура, добра ръка с пистолета, трябва и да си подготвите добре грунда.

При боядисването с автобоя, всяка неравност си личи. Всяка стрия от едра шкурка се вижда. Затова трябва да отделите наистина много време и труд, за да изгладите перфектно грунда.

Но както винаги, струва си.

Гарнирахме колелото със седло „Old America“ и къси кожени грипове „Monte Grappa“. Сложихме кафяви брони за допълнителен акцент и предна плетена кошница.

Страхотният вид идва най-вече от добре подбраните аксесоари. В този случай това са:

Седалка „Old America“

Кафява плетена кошница

Кафява гума Schwalbe Spicer

Благодарим на Анна за доверието! За нас беше удоволствие да преобразим този велосипед.

Всички снимки на велосипеда може да видите тук:

Вашият коментар