„КОЛЕЛО ЗА СМЕТ, ЗА ДЕТЕ ВЕЛОСИПЕД“ 2017!

“Колело за смет, за дете велосипед” за трета поредна година ще направи детството на десетки деца по-щастливо, като им осигури техен велосипед. Започнахме кампанията през 2015 година, защото знаем колко емоции носи велосипедът и какво възпитава у бъдещите големи хора. Искаме и тези, които нямат и не могат да си позволят велосипед, да се докоснат до чувството на свобода и усещането, че могат да надскочат ограниченията и да постигнат мечтите си. Животът ни среща с такива хора, но ни се иска да виждаме все повече от тях.

Колело за смет, за дете велосипед

Какви са целите ни за тази 2017-та с „Колело за смет, за дете велосипед“

През 2015-та година събрахме над 100 велосипеда, а от тях успяхме да ремонтираме 70 и да зарадваме толкова деца в Дряново. През изминалата 2016-та година разширихме сериозно мащаба на кампанията и събрахме над 350 велосипеди, ремонтирахме успешно 300, а силите ни стигнаха да зарадваме 250 деца от Попово, Кнежа, Лом, Нова Загора, Кубрат, Етрополе и Трявна.

Предвид по-късния старт на тазгодишната кампания, целта е да дарим 120 колелетата – 100 на деца от приемна грижа и 20 на Дом за временно настаняване от семеен тип в с. Дрен.

За децата от приемна грижа ще работим заедно с Националната асоциация за приемна грижа, единствената родителска организация, защитаваща правата на децата в приемна грижа и сме им безкрайно благодарни за бързата реакция и отдадеността.

За децата от с. Дрен ще работим с Международния Женски Клуб – София и Фондация BNP Paribas, на които благодарим за всички усилия до момента и страхотния професионализъм.

И тази година срещнахме подкрепата на Drag Bicycles, които ще осигурят части, ще приемат отново дарения и ще ударят рамо с ремонтите.

Благодарим на DHL Express, които миналата година се справиха съвършено с логистиката на над 350 колелета, а през тази отново застават до нас.

Благодарим на веригата магазини за детски играчки Imaginarium и Sofia Ring Mall, които ще осигурят допълнителна локация за даряване удобна за всички южни квартали на София.

Благодарим и на нашите верни приятели от Сдружение МОГА Дряново, с които скоро ще запретнем ръкави.

Резултатът

В рамките на 2017-та година успяхме да дарим:

10 велосипеда за пансиона към училището в с. Лопян

20 велосипеда за дома в с. Дрен

8 велосипеда за училището в с. Русаля

134 велосипеда за деца настанени в приемни семейства

Пишете ни и споделете с приятели

Ако имате въпроси, идеи или предложения за кампанията, ще се радваме да ни пишете.

И споделете с приятели! Заедно ще успеем да зарадваме още 120 деца на България! Благодарим ви за подкрепата!

Нашите партньори

Drag Bicycles - Партньор в Колело за смет, за дете велосипед
DHL - Партньор в Колело за смет, за дете велосипед
НАПГ - Партньор в Колело за смет, за дете велосипед

BNP Paribas Foundation - Партньор в Колело за смет, за дете велосипед
International Women's Club Sofia - Партньор в Колело за смет, за дете велосипед
Sofia Ring Mall - Партньор в Колело за смет, за дете велосипед
МОГА Дряново - Партньор в Колело за смет, за дете велосипед
Магазини Imaginarium - Партньор в Колело за смет, за дете велосипед
Дюкян Меломан - Партньор в Колело за смет, за дете велосипед

От какво имаме нужда

Имаме нужда от доброволци, които да помагат с ремонта на велосипедите :) Колкото повече души се съберем, толкова по-бързо и лесно ще успеем да спретнем колелетата!