След втория доброволчески уикенд и 68 велосипеда

За трите години с „Колело за смет, за дете велосипед“ си доказахме ясно няколко неща:

  • най-късно на втория ден след работните уикенди вече няма и следа от грес под ноктите;
  • с гаечен ключ подръка и комплект шестограми в джоба създаваме още по-здрави приятелства;
  • добрите ни намерения ни срещат с невероятни хора, с които и в ада бихме се чувствали чудесно.

След малко ще започне вторият ден след втория поред доброволчески уикенд в „Колело за смет, за дете велосипед 2017“. Да, все още имаме грес под ноктите, но пък и пресни-пресни спомени.

За двата дни рамо до рамо с добри хора успяхме да подготвим общо 68 велосипеда. Имаме още няколко в запас, но повечето са в тежко състояние. Остават ни още поне 52. Както си говорихме с Нестор и Диси, а и много други нови приятели, в България често превантивно подхождаме със съмнение и недоверие към всичко. Затова безкрайно оценяваме жестовете на толкова много хора, за които вярата, че някой наистина ще направи това, което обещава, е по-силна от съмнението.

Без вяра много от това, което днес приемаме за даденост, можеше да го няма. Вярвайте, давайте шанс на себе си и на хората около себе си! Карайте велосипеди, изцапайте ръцете си, учейки се как да ги оправяте сами.

Понякога е достатъчно да направим нещо съвсем малко, за да бъде светът по-добър. Ние можем да създаваме и оправяме велосипеди и обичаме да виждаме щастието в очите на техните собственици. Затова с „Колело за смет, за дете велосипед“ искаме да дадем това щастие и на деца на България, които иначе може и да не го изпитат наистина или пък не достатъчно скоро. Благодарим ви, че ни помагате с това.

Тук бихме искали да благодарим отново и на TimeHeroes. В края на миналата седмица жури в „Първите годишни награди за доброволчество“ отличи много и невероятни инициативи, които под една или друга форма решават проблеми в нашето общество. За нас е чест, че 1bike с „Колело за смет, за дете велосипед“ бе сред наградените. Тази награда е за доброто и вярата, за доверието и помощта. Благодарим на всички хора, които са част от нашия начин да направим този свят по-добър!

А отделно искам да благодаря на Сашо за това, че отнася най-голямата тежест в организацията на нашата кампания. Надявам се някой ден да успея да му се отблагодаря истински.

Вашият коментар