Страшно много обичаме истории и велосипеди с истории. Второто е свързано с реставрация на велосипеди и изисква много работа. А това ни прави особено щастливи.

В 1bike сме реставрирали Diamant на 50 години и работим по Bianchi на 80. Преборихме ръждата на едно Pony и сме изключително доволни от зеления цвят на един Балкан. Зад гърба си имаме десетки проекти, в които е трябвало не само да върнем стария цвят на рамката на велосипеда, но и да хромираме кормилото и шините на каплите, да ги наплетем с нови спици, да полираме звънеца и претапицираме седалката. Можем дори да върнем старите стикери — собственоръчно и с помощта на приятели можем да векторизираме старите лога и надписи, така че наистина да възкресим величието на вашите велосипеди. В тази връзка сглобихме и едно Peugeot PX10 — наистина емблематичен велосипед.

Тук можете да разгледате някои от последните велосипеди, възстановени в нашата работилница:

Реставрация на велосипед

За нас това означава няколко неща:

  • старата боя, но като нова;
  • старите емблема и надписи;
  • нови седалка или дръжки, гуми или кормило;
  • почистване на старата главина с вътрешни скорости;
  • смяна на важен компонент;
  • още нещо неочаквано.

Цената за реставрация на велосипед

Тя зависи от много фактори — какво е състоянието на велосипеда и какво трябва да оправим или подменим по него. Възстановявали сме велосипеди за 100 лв., както и за повече.

Пишете ни!

Преди да решите, че е невъзможно и няма смисъл, пак прегледайте последните ни проекти горе и после ни пишете. Нека преценим какво можем да направим. 1bike ни среща с невероятни хора и велосипеди с невероятни истории. Искаме да се запознаем и с вас.