Страшно много обичаме истории и велосипеди с истории. Второто е свързано с реставрация на велосипеди и изисква много работа. А това ни прави особено щастливи.

В 1bike сме реставрирали Diamant на 50 години и работим по Bianchi на 80. Преборихме ръждата на едно Pony и сме изключително доволни от зеления цвят на един Балкан. Зад гърба си имаме десетки проекти, в които е трябвало не само да върнем стария цвят на рамката на велосипеда, но и да хромираме кормилото и шините на каплите, да ги наплетем с нови спици, да полираме звънеца и претапицираме седалката. Можем дори да върнем старите стикери — собственоръчно и с помощта на приятели можем да векторизираме старите лога и надписи, така че наистина да възкресим величието на вашите велосипеди. В тази връзка сглобихме и едно Peugeot PX10 — наистина емблематичен велосипед.

Тук можете да разгледате някои от последните велосипеди, възстановени в нашата работилница:

Реставрация на велосипед

За нас това означава няколко неща:

  • разглобяване на велосипеда на съставните му части;
  • осигуряване на боя, която е точно копие на оригинала като цвят;
  • възстановяване на старите емблема и надписи;
  • възстановяване на елементи по рамката – китване, заваряване, шлайфане и други операции;
  • нови седалка или дръжки, гуми или кормило – не претапицираме стари седалки;
  • почистване на всички движения и подмяна на лагери, включително и почистване на стари главини с вътрешни скорости;
  • смяна на нужни компоненти и изработване на единични бройки по поръчка;
  • каквото още трябва :)

Цената за реставрация на велосипед

Тя зависи от много фактори — какво е състоянието на велосипеда и какво трябва да оправим или подменим по него. Можем да ви дадем персонална оферта, след като се запознем със състоянието на колелото ви.

Срок

Реставрирането на велосипед, в зависимост от типа е много, много бавен процес. Понякога са ни нужни месеци, за да открием нужната част на добра цена. Чакаме и при изработка на части в единични бройки. Ако имате стар велосипед, който искате да видите отново в движение и в пълния му блясък – въоражете се с търпение. Няма да стане бързо, няма да стане лесно. И няма как да е евтино, ако искате работата да е извършена качествено.

Пишете ни!

Преди да решите, че е невъзможно и няма смисъл, пак прегледайте последните ни проекти горе и после ни пишете. Нека преценим какво можем да направим. 1bike ни среща с невероятни хора и велосипеди с невероятни истории. Искаме да се запознаем и с вас.