Жарко

Жарко е кратичкото име на „Жар птица“, един от последните ни проекти, който ще ви представим сега.

Историята му започна с една прекрасна млада дама, която ни потърси, за да изненада своя съпруг. Искаше да му преобрази велосипеда по начин, който ще бъде не само красив, но и символичен за него.

А тъй като въпросният съпруг е Антон Иванов, основателят на школата по народни танци „Жар птица„, то съдбата (визуалната) на неговия велосипед бе навеки предначертана.

Нямаме снимки на велосипеда отпреди трансформацията, но не е и нужно, просто си представете всяко по-старо, шаблонно колело от голям универсален магазин. Хоп, ето ви я снимката ;)

Тъй като Антон освен майстор на народния танц е и запален по хот род автомобилите, ние решихме да направим нещо смесено. Обсипахме велосипеда с пламъци, използвахме по-матова боя и приключихме дизайна с една красива Жар птица отпред, която да осигурява плавен преход не между света на боговете (както е в митологията), ами между различните квартали на София.

Поработихме доста и по-механиката на велосипеда. Монтирахме чисто нова дискова спирачка отпред, като за целта сменихме и главината. Сложихме нови курбели и сега Жарко е като стрела, която може да ви прехвърли през кормилото при рязко стискане на предната спирачка.

И ето че отново се увлякохме в приказки, а имаме снимки за показване. Последно, преди да ви го разкрием в пълната му прелест, ако ви се ходи на уроци по народни танци, горещо ви препоръчваме школа Жар птица – за записване кликнете тук ;)

А сега, Жарко:

Вашият коментар