Валентинчо

Работното име на този велосипед не беше такова, но тъй като се оказа, че го завършихме точно за Св. Валентин, в крайна сметка се наложи да го преименуваме. А първото му име ще си остане навеки тайна в нашите хроники ;)

Но нека ви разкажем за Валентинчо. Той дойде при нас в относително добра форма. Имаше нужда от съвсем малко, за да се превърне в онзи подкосяващ краката подарък, за който мъжете се опитват да се сетят преди всеки празник и рядко успяват. Клиентът, който го поръча, добре си беше направил сметката и в крайна сметка се е представил отлично на Св. Валентин.

Иначе ето какво свършихме като работа. Първо смъкнахме старата боя и го боядисахме прахово. След това го почистихме грижливо, смазахме всички части и ги монтирахме, докато заработи като часовник.

Отремонтирахме му скоростите, които бяха неудачно монтирани под седалката. Да, точно, командата беше под седалката. Представете си да бъркате отдолу, докато карате и трябва да смените скорост. Тежка и неудобна задача. Ние ги преместихме на кормилото, където ще е доста по-лесно да се работи с тях.

Снабдихме Валентинчо с нови градски гуми Schwalbe, които направо заспаха на него. Класическият светлосин цвят просто си плачеше за черни гуми с бял кант.

И тъй като обичаме пинизите, ръчно му направихме ръкохватки от червена кожа със светлосини кантове по тях. Истинско бижу!

За финал малко полиране на хромираните части и нещо дребно, като подпис – с парче верига събрахме броните на спирачките пред кормилото, за да не стърчат встрани и да пречат.

Ето и повече снимки:

2 thoughts on “Валентинчо

Вашият коментар