Царицата на детайлите

Царицата на детайлите е една холандска Газела, аристократка по рождение, изключително и само предназначена да вози своята красива собственичка по най-финия асфалт и най-финия чакъл.

Дойде при нас в мътносив цвят, не беше грозна, но не беше впечатляваща. Доста поработихме върху нея.

От спирането на финалната концепция до крайния резултат мина повече от месец. Чакането беше мъчно, но пък резултатът си струваше.

image016

Тук е моментът да споменем, че по това колело няма нито един стикер! Всичко, абсолютно всичко е рисувано на ръка.

Ръчно шкурихме боята, сами си го грундирахме, сами го шкурихме, докато го изгладим. После сами си го боядисахме и сами си го рисувахме. Цвете по цвете, цвят по цвят, пласт по пласт.

Истината е, че това е най-сложният ни проект, що се отнася до рисуване. Повечето чакане беше докато изсъхне един цвят и дойде време за следващия. И после пак така.

image025

Всичко в този велосипед е в детайлите. Изключително фини, изключително равномерни. И са толкова много, че задължително трябва да се кара със семпла рокля :)

Но пък и ви гарантираме, че няма момиче в София, което да разполага с друго толкова фино рисувано на ръка колело. Поне не и към момента на създаването на тази страница.

Мотивите в колелото са изцяло флорални и обхващат не само рамката и вилката, но и двата калника, както и предпазителя на веригата.

image031

Умишлено оставихме муфите бели, за да контрастират с цялостното излъчване и да играят ролята на чист акцент.

Е, дори и да не сте фенове на цветята, не можете да отречете, че е впечатляващо, нали? :)

Вашият коментар