Silver Bullet

Христо ни е навестявал няколко пъти и сме си говорили за идеята му за велосипед. Неотдавна обаче ни потърси с конкретен проект. Беше си купил части и искаше да ги сглобим в колело. Имаше супер готина визия в главата си и красотата на този проект се дължи изцяло на него, а не на нас. Ние само го асемблирахме.

Но няма как да ви го спестим, защото е сред най-красивите неща, които са ни попадали в ръцете.

По същество този велосипед е с две вътрешни скорости, които се сменят при кик назад, вследствие на което и постига визията на фикси. Но не е :)

За задвижването

По-интересното в него обаче е начинът на задвижване. За разлика от все още масовите велосипеди, тук веригата е изместена от ремък – бъдещето на велосипедите, както се говори.

Плюсовете на ремъка са, че предвид натоварването, на което е подложен при велосипеда, той е вечен. Чисти се много лесно, не се разтяга. Проблем при него могат да направят единствено ролките.

Друг път обаче ще си говорим за плюсовете и минусите на този тип движение :)

За велосипеда

Silver Bullet е изключително изчистен, различен от масовите велосипеди по улиците и практичен, в същото време. Двете скорости са достатъчни, за да ти дадат възможност по-лесно да се движиш в град като София. Тънките гуми те правят господар на шосето (но не и на дупките).

А кормилото-кош е от онези пинизи, към които няма как да останеш безразличен. Или ти харесва ужасно много, или го отричаш. На нас ни харесва :)

И не на последно място ще отбележим хромираната рамка. Хромът е особена работа. Той притежава естествена красота, но е трудно да го комбинираш успешно с цветове. Е, тук това се получи превъзходно!

Ако и вие искате да карате толкова красив велосипед, ние сме готови да се заемем със задачата. Може да прегледате тук цените ни за пребоядисване, а тук да разгладете нещата, които вече сме направили за наши клиетни.

Сега ви оставяме в обятията на Куршумчо:

Вашият коментар