Щастливеца – трансформация от гаража до витрината

Ако се случи скоро да посетите Велико Търново или Стара Загора и се чудите къде да хапнете, можем да ви препоръчаме едно страхотно местенце – Ресторанти „Щастливеца“.

Доскоро нашият опит беше доста еднопосочен. С други думи, само ние консумирахме кулинарните шедьоври на ресторантите. Но това се промени, защото нашето любимо място за хапване и събиране с приятели ни направи запитване за поръчка. Поискаха от нашите шедьоври или с други думи, поискаха велосипед.

За първи път от краткото ни съществуване получихме поръчка за създаване на интериорен велосипед. Този път не трябваше да мислим дизайн според характера или поръчката на собственика на велосипеда, а според характера на интериорния дизайн на съответното заведение – Щастливеца Сити Център „Полтава“.

Когато собствениците на ресторантите се свързаха с нас и ни попитаха, дали имаме нещо подходящо за тях, нещо ретро, нещо, което да можем да вържем с винтидж излъчването на заведенията им, ние се сетихме за едно единствено колело – това, което на наш си език нарекохме „Bloody Perfect Bike“. Блъди (от англ.), защото беше кърваво червено и защото искахме да подсилим останалата част – имаше съвършена форма.

„Bloody Perfect Bike“ щеше да се превърне в „Щастливеца“. По произход този велосипед е полски, макра „Universal“. Изключително тежко и невероятно здраво.

Когато обмисляхме дизайна, единодушно решихме, че не можем да минем само с рисуване. Трябва и още нещо. Биби, се сети, че можем да използваме дантела, каквато ще видите в Щастливеца Сити Център „Полтава“. А розите, които са толкова характерни за интериора на заведението, решихме да направим по-запомнящи се. Затова вместо да ги рисуваме, използвахме хартиени рози в червено и розово, които залепихме за рамката и аксесоарите.

Получи се страхотно! Използвахме малко ретро декупажна хартия със снимки в стил 30-те и лакирахме добре отгоре. Успяхме да възстановим всички никелирани и хромирани елементи, лъснахме ги и полирахме го съвършенство.

За седалката и ръкохватките използвахме виненочервен велур. Направихме стилен шев на калъфката на седалката, които имитираше оригиналната линия отдолу. За ръкохватките обаче ни трябваше много специално решение. Не беше възможно да ги направим стандартни и да ги мушнем на кормилото. Вече бяхме залепили дантела и искахме да се вижда, че тя влиза под ръкохватката. Затова направихме нещо иновативно – направихме ги лепящи се. Както обувките без връзки, а с лепенки. А за пиниз им сложихме по един пискюл с роза.

Особено внимание отделихме и на кошчето отпред. Не бе възможно да го монтираме по стандартния начин, затова се наложи да преправим стойката на фара в стойка за кош :) Получи се здраво и красиво. Обшихме ръба на коша с дантела и вплетохме рози в него.

Изобщо, беше голяма играчка и страхотно удоволствие.

А най-хубавото бяха реакциите на хората, които го виждаха на живо. Те бяха еднозначни – „свършили сте си работата!“. Това значи всичко за нас.

Ако искате да видите велосипеда на живо, отбийте се до ресторант Щастливеца Сити Център „Полтава“. Може да се снимате с него, а после ще се радваме да ни изпратите вашите снимки :)

Вашият коментар