Мента с мляко

Да изкараш духа от бутилката. Това направихме с този иначе обикновен дамски Drag. Дойде при нас в не особено привлекателен вид – кофти боя, кофти цветове и най-вече – много белези от дългото време служба.

С неговата собственичка бързо се разбрахме какво трябва да постигнем. А цветът, макар и съгласуван, беше наш избор и много се гордеем с него. Отне ни доста ровене, докато попаднем на тази мента с мляко, с лек перлен отенък.

Работата по колелото включваше не само пребоядисване, но и подобряване на цялостното му механично състояние. Отворихме, почистихме и смазахме главините. Сменихме оси, центровахме капли и за финал му сложихме чисто нови спирачки, защото старите бяха не просто компромисен, ами направо самоубийствен вариант.

paolabike-11

Няколко слоя боя дадоха нужната наситеност на цвета, а няколко слоя лак изкараха още от ефектите на нюанса.

С този велосипед решихме малко да експериментираме и да боядисаме нещо, което принципно избягваме – курбелите. Бяха стари, но здрави. Нямаше нужда от смяна по технически причини, но пък визията им беше ужасна. Е, малко шкурене и малко боя дадоха забележителен резултат.

Калниците пък сменихме с изцяло нови, защото старите пластмасови се бяха напукали от слънцето.

И сега тази Мента с мляко може с кеф да лети из софийските паркове и малки, уютни улички. А ние много се радваме от крайния резултат!

Ако и вие искате вашето старо колело да придобие изцяло нова визия, на цена под тази на нов велосипед, пишете ни на info@1bike.bg

Срок за работа: 4 седмици

Ето и още снимки:

А ето и какви аксесоари добавихме по велосипеда. Можете да ги разгледате в нашия онлайн магазин.

Вашият коментар