Черният рицар — шосеен велосипед за Фипо

Спомняме си добре момента преди една година, когато Фипо пожела да смени стария си планински с шосеен велосипед. Заедно отидохме до Пловдив, натоварихме го на колата и го прибрахме в София. Покара го известно време и реши, че иска по-добър. Взехме му следващия шосеен велосипед. Заедно с него карахме до Пловдив и обратно. И тогава реши, че иска велосипед с красива стоманена рамка с тънкостенни тръби, по-висок клас монтаж и да си подбере всичко по него — цвета на рамката, седалката и гюделина, броните на жилата, монтажа, гумите и шините. Разменихме си много идеи за комбинациите, но едно беше сигурно — щеше да е черно с червени елементи.

Черният рицар — велосипедът на Фипо

Няма да крием, че този проект ни отне много време. Първото ни затруднение бе намирането на подходящата рамка за ръста на Фипо и неговия стил на каране. Когато най-сетне един Giant пристигна по куриер в работилницата, си отдъхнахме, мислейки си, че най-трудното е минало.

Черният рицар — велосипедът на Фипо

Тогава дойде време да съберем монтажа за велосипеда, а той трябваше да е от серията 5800 на Shimano 105. Сребрист. Очаквахме частите от три места, включително с доставка от Англия на дуал контролите, защото в България просто нямаше в този момент.

Черният рицар — велосипедът на Фипо

Когато обаче започнахме да обличаме Черния рицар в лъскавите му нови доспехи, всяко затруднение загуби значение. Последният елемент по велосипеда пристигна преди месец — червената седалка, която хем да отговаря на изискванията на Филип за дългите преходи с велосипеда, хем да е с червения цвят на всичко останало по колелото.

Черният рицар — велосипедът на Фипо

Е, това е Черният рицар в пълния му блясък заедно с гордия Фипо. Последното ни велопредизвикателство бе през септември, когато изминахме 150 км за един ден по планинските пътища между Асеновград, Кърджали и Хасково, но и за това ще разкажем някой ден. Просто да обясним защо чак сега успяхме да хванем Черния рицар на тясно пред фотоапарата — живее на хладно в Лозен и много обича да пътува :)

2 thoughts on “Черният рицар — шосеен велосипед за Фипо

  1. Pingback: Шосеен велосипед в града? – 1bike.bg – Велоработилница за уникални велосипеди.

  2. Pingback: Гошко Ротердамски - 1bike.bg

Вашият коментар