От винтидж по-винтидж – колелото на Милена

Милена ни писа с интересна молба, да направим винтидж колелцето й още по-винтидж. Изпрати ни снимки на своята „Европа“ и се влюбихме от пръв поглед – чисто и неподправено. Велосипедът й беше толкова красив, естествен, направо чудесен.

А от нас се искаше да го направим още по-хубав, една хич не лека задача, предвид от колко високо трябваше да стартираме.

Но стартирахме, решихме да оставим боята. Новата боя би стояла страхотно, но точно в чукнатите и ожулените места видяхме чара на този велосипед. Затова заложихме на акцентите.

Чисто нови гуми. Бели лапички на вилката, бели акценти по рамката плюс малко червено за огън. Най-готиното е, че успяхме да докараме 1:1 златното, което вече се беше олющило от старите стикери по колелото. Решихме да го „размажем“ по калниците. Стана жестоко.

Сменихме стария кош и свински опашки с нов, който може да се смъква, когато решите да отидете на пазар. Пребоядисахме го, състарихме го и го позлатихме – да е в тон с целия велосипед.

Монтирахме и страхотни немски педали, а за да добие колелото завършеност – облякохме седалката. И това е една от най-големите ни гордости. Ушихме супер готина, ластична калъфка, която се връзва за по-сигурно. Стои перфектно, но как иначе, нали сме я шили специално за тази седалка. Така нямаше нужда да сменяме чисто новата седалка, а създадохме един аксесоар, който може да се изпере без проблем и да се слага при нужда. И за да не бъде стерилно бяло, подчинихме калъфката на емблемата на велосипеда.

В заключение, можем да кажем едно – в детайлите му е цаката :)

И както редовно отбелязваме, най-много ни радва реакцията на собствениците, когато си получат велосипедите. Тя казва всичко.

Милена се появи супер стилно облечена, за да си прибере колелото. И веднага щом се качи на него, видяхме колко съвършено й пасва.

Искрено й жеалем да й носи не само естетическо удоволствие, но и удоволствието на свободния човек – този, който може да отиде навсякъде, когато пожелае.

Ето и снимки на страхотната „Европа“:

Вашият коментар