Obzor Challenge Fixie

Петър ни потърси преди доста време с молба да му направи фикси. Доста хора ни търсят с подобни запитвания, но той имаше супер ясна идея как иска да изглежда. И най-важното, остави се изцяло в ръцете ни, за да намерим колелото, да го пребоядисваме и екипираме с нужното.

Няма да лъжем – отне ни много време. Имахме проблеми със стикерите, нужно ни бе време и за да скрием гадните алуминиеви заварки. Но пък усилията си струваха, защото докато сглобявахме велосипеда, няколко души ни питаха дали не е карбон. Не, не е, рамката е от алуминий, но доста си поиграхме със заварките. Резултат, имаме смелостта да кажем, си струва!

Самото колело дойде с много интересна боя при нас – бял флуресцент. Тоест, през нощта светеше :) Но идеята на Петър бе коренно различна – черен мат с много ярко оранжево. Целта бе агресивна визия, която да отличава неговия боец от всички други на асфалта.

obzor challenge 15

Пребоядисахме шините в оранжево, точно такова, каквото осигурихме като гюделин и брони, за да може колелото да има завършен вид, а не скалъпен.

Направихме матови стикери, които покрихме с обилно количество мат лак, за да сме сигурни, че не просто ще държат, но и ръбчетата им ще бъдат максимално меки.

Докато го сглобявахме в работилницата ни на Шишман 45, няколко пъти с колегите повторихме фразата „Искам и аз такова“. Ами да, искаме и ние такова :)

Благодарим на Петър за търпението с този проект и най-вече за възможността да го направим. Струваше си. Ако го видите по улиците, ще го познаете ;)

Вашият коментар