Нашата Божка кацна в Бургас при Мария

Обичаме Бургас – и заради морето, и заради морската градина, и заради велоалеите, и заради красивите момичета. Та само си представете блясъка в очите ни, когато Мария ни писа, че иска да й направим колело.

Изискванията пък ни зарадваха двойно – ретро излъчване, с минимален брой аксесоари и светли гуми, които да се търкалят по гладките алеи в парка. Трябваше да нарисуваме и татуировка, която Мария харесва. Затова първоначално нарекохме велосипеда „The Tattoo Bike“.

Като видяхме един старичък Hercules с 5 вътрешни скорости, знаехме, че това е колелото.

Божка в първоначалните си  одежди

Красивото возило обаче дойде само с две работещи скорости, затова чевръсто разглобихме задната главина – предизвикателство, в което се хвърлихме с наивната нагласа, че щом някой е успял да събере вътре няколко зъбни колела, и ние ще успеем да ги сложим на местата им, след като ги почистим и смажем за удоволствие.

Потупахме се доволно по гърбовете след добре свършената работа, измихме изцапаните с грес до лактите ръце и за десерт увихме около хромираното кормило гюделина на Cinelli – един прекрасен завършек на велосипеда.

Ако имате път към Бургас, можете да срещнете Божка (официалното име на велосипеда), окрилена от усмивката на Мария. Божка е вторият наш велосипед, който се разхожда в Бургас. Първият бе за кмета на града, г-н Димитър Николов.

И след многото приказки идват и многото снимки :)

А ето и какво каза Мария, когато я питахме как се чувства с новата си придобивка:

Мария Съботинова
Много ми беше приятно да се вкюча в процеса на 1bike за моето колело. Винаги съм имала колело и съм карала с удоволствие, обаче сега, имайки възможност да избирам и добавям елементи, усещам колелото по съвсем различен начин. То си е моето и мисля, че всеки, който иска колело, трябва да има възможност да избере своето – това, което отива на душевността му.
Мария Съботинова

Вашият коментар