Колелото на Бургас

Да, точно така, имаме си колело на Бургас! Не защото Иван е израснал там, а защото от екипа, който движи проекта за Интегриран градски транспорт ни потърсиха да им направим едно супер готино, емблематично колело, с което кметът да мине пръв по новите алеи, които ще бъдат изградени в прекрасния морски град.

За нас беше чест да направим такъв велосипед, а и не е тайна, че споделяме ентусиазма към Бургас и страхотния начин, по който този град се е променил визуално към по-добро.

Нека ви разкажем обаче какво свършихме по този проект. Първо, изпълнихме го бързо. Второ, съобразихме дизайнът с емблемите на Бургас. Искахме да постигнем нещо трудно – изчистена визия и малки детайли, вплетени в нея.

Преди да го пребоядисаме, велосипедът беше сив и мрачен, но бялата седалка и бели грипове чудесно щяха да се откроят, ако сложим тъмен основен цвят. Затова се спряхме на едно дълбинно синьо.

Обикновено тъмните цветове подчертават прекрасно не само белите елементи, но и металните части също.
Сега прекрасните калници будят още повече възхищение.

Важно е да отбележим и че самият велосипед е много, много висок клас „Puch“. Той е абсолютното доказателство, че дори и в масовото производство е възможно да помислиш за детайла. И една от причините да обожаваме старите велосипеди :)

Срок за изработка: 2 седмици

Снимки: