Фениксът на Нико

Всички знаем какво е общото мнение за велосипедите „Феникс“ и за да бъдем максимално честни, не е като да е неоснователно :) Тежки, с некачествена механика и в общия случай – стари и амортизирани.

Точно такъв велосипед пристигна в работилницата ни преди два месеца, с молба от неговия стопанин да го преобразим.

Не ни е за първи път да работим с такива колелета. Преди време възстановихме едно „Китайското пате“ и се получи чудесно. Имаше визия и возеше много прилично.

Нико, собственикът на новия Феникс, имаше доста амбициозна идея. Но не искаше да се разделя със старото колело. В крайна сметка, при велосипедите сантименталността е нещо прекрасно и ние силно я насърчаваме – чудесно е колелото да не бъде просто вещ, а повод за гордост.

И така започнахме да подготвяме проект, в който да изцедим максимума от този велосипед. А Нико потъна тотално в идеята и ни свърши половината работа, като издири един куп готини части, които наистина смениха облика на Феникса.

Изборът му на цвят беше идеален за проекта, а това, че реши да е матов беше страхотно. Така всички хромирани елементи се отличават повече и допълнително придават класа.

Сменихме много неща – команди, спирачки, лапа… Пренаплетохме каплите с нови шини и спици. Нико се погрижи за няколко супер яки пиниза – металния бидон за вода, звънчето, седлото.

Ние вложихме целия си майсторлък да сглобим и настроим велосипеда максимално добре. Не беше лесно. Не стана от раз. Но всички усилия си заслужаваха. Категорично го твърдим!

Просто не ти трябва да работиш върху велосипед за няколко хиляди, за да изпитваш гордост от постигнатия резултат.

А когато видиш усмивката на собственика, всичко е идеално :)

И как да не се усмихваш при този вид:

2 thoughts on “Фениксът на Нико

  1. Kiuefte says:

    Хей, дали може да споделите откъде може да намери човек подобни команди за спирачки? Или пък вие продавате? Поздрави

  2. Александър Македонски says:

    Здравейте, можем да ви поръчаме такива спирачки от чужбина и с доставката ще струват приблизително 40 лв. Има и аналогични модели в България, които са по-евтини (около 20-25 лв), но са и с малко по-лош дизайн.

Вашият коментар