Балкан експрес :)

Не, този велосипед надали се слави с бързината си. Доскоро не се славеше и с красотата си. Но пък при нас стигна с мълвата, че неговият собственик мноооого си го обича и макар възрастен, не спира да го кара. Внучката на собственика на Балкана (последният да затвори вратата :) ни потърси, за да освежим малко возилото на дядо ѝ.

Имаше две ключови неща в този проект, които ни накараха да се захванем. Първо, внучката е страхотният млад фотограф и уеб дизайнер Мануела Тодорова (My Photography). И като наша добра приятелка ни е направила не една и две страхотни снимки в работилницата :) Второ, трябваше да сме готови за 4 дни! По всичките ни стандарти 4 дни е срок, в който не можем да влезем.

Влязохме.

Отидохме до селото на Ману, откъдето натоварихме велосипеда, и незабавно се захванахме за работа. В рамките на ден колелото беше разглобено, всички части бяха почистени и отремонтирани, а рамката и вилката бяха ошкурени.

След това успяхме в рамките на ден да го грундираме, да изгладим грунда и да го подготвим за боядисване. На третия ден боята (заедно с лака) беше положена в три слоя.

А на четвъртия ден велобоговете ни позволиха да го сглобим. И ние го сглобихме, а то сработи перфектно :)

Аранжирахме го с кошничка и останахме очаровани от старата му седалка, която според нас му придава невероятен характер.

Както ще видите от снимките, получи се красиво. От една страна имаме старите аксесоари, които още разказват историите на стотиците километри, а от друга имаме свежест в новия цвят, който вдъхва нов живот.

Срок за изработване: 4 дни

Ето и трансформацията в снимки:

3 thoughts on “Балкан експрес :)

  1. Мануела says:

    Още един път благодарим с моя дядо за чудесната работа! Не беше обновяване, а направо съживяване на старото колело! И нека другите дядовци завиждат :))

Вашият коментар