Работохоликът, или как си го представяме в тъмнозелено

Като почти всяко колело, което прехвърля двете си гуми през прага ни, и това има своите история и величава съдба. Когато неговият досегашен собственик го видял за първи път, дотолкова се влюбил в него, че изобщо не решил да го пробва. Просто го купил и тръгнали заедно към вкъщи. След известно време му станало ясно, че рамката е по-голяма от необходимото. И така живели заедно до момента, в който не ни свърза общ приятел. Обещахме да се грижим много за него и да му намерим взискателен и добър нов собственик.

След като го стегнахме – сменихме няколко спици, изправихме каплите, почистихме го и го смазахме, – някак си съвсем естествено се роди и неговото име – Работохоликът. Причината? Винаги, когато закъсаме откъм транспорт, се мятаме на него. А ние не бихме се качили на велосипед, в който не вярваме. Със стоманената си рамка, трите си вътрешни скорости, извитото кормило и предния и задния фарове, подгрявани от динамо, той е чудесен партньор за всеки кавалер (въпреки яркия си цвят). Другото му предимство е, че го поддържаме ежедневно – чистим го поне веднъж на две седмици, а докато се возим на него, се грижим ходът му да е все така лек и сигурен.

Можете да го видите на живо в нашата работилница на ул. Цар Шишман 45 в София. Аз лично наистина си го представям в тъмнозелено, с кафеви седалка и дръжки. А гумите му с този бял кант ще са просто чудесен завършващ елемент. Вижте го и в нашия онлайн магазин.

Вашият коментар