Зимно каране на велосипед и как да се облечем

Работната част на деня изкарвам пред компютъра. Докато се возя в автобуса, завиждам на велосипедистите, които ни подминават, докато висим в задръстванията. Та, колкото и разубеждаващо да изглежда прогнозата за времето сутрин, силуетът на велосипеда ми в коридора винаги ми стопля сърцето.

Всъщност изобщо не е чак толкова страшно да се метнете върху колелото си и да отидете с него на работа или на разходка. Дори и зимата. Както и когато излизате пеша до магазина, ключовият момент е изборът на облеклото и подготовката. Ето как аз се справям със задачата. Имайте предвид, че моята е малко по-сложна, защото карам шосейния си велосипед с шпайкове и нося втори чифт обувки на работа.

Та, дрехи за зимно каране.

С клин за колоездене, фланелка с дълъг ръкав, яке за колоездене върху нея, яка за колоездене, очила, каска и цели ръкавици всичко изглежда нормално. На практика цялото ви тяло е предпазено от студения вятър, а движението на краката ви топли достатъчно. Ако сте с шпайкове, е добре да имате и гамаши или гети — заради студения въздух, който успява да се добере до обездвижените пръсти.
Ако нямате нищо против да карате с дрехите, с които сте на работа, можете и да пропуснете някои от изброените елементи на облеклото, изброени по-горе. Задължителни остават целите ръкавици, маската за лице, каската и очилата обаче!

Дрехите за офиса.

Ако сте като мен, ще ви трябват още дрехи — за офиса.
Обичайно достатъчни са втори чифт обувки, дънки, тениска и лека връхна дреха. Можете спокойно да ползвате якето за велосипеда, като излизате на обяд или пък среща. Има и много елегантни решения за целта. Обувките оставяте в офиса, както и дънките. Тениската и връхната дреха подлежат на редовна смяна.

Признавам, че преобличането и носенето на допълнителни дрехи е малко неудобно. Разходката с велосипеда обаче компенсира всичко. По-горе ще намерите линкове към съответните части от облеклото. Всичко е към Decathlon. Причината е една — аз си купувам дрехите от тях и съм много доволен и от цената, и от качеството.

Вашият коментар