Защо велосипед по поръчка

Преди почти две години реших, че е време да видя и да покарам велосипеда, който исках да имам. Никога нямаше да го намеря в магазините — старата рамка, нито един надпис, хубавите компоненти, кафевите аксесоари… Така поверих старата си шосейна рамка на 1bike. В няколко разговора и имейла обсъдихме детайлите по задачата.

Цветът

Изборът беше измежду хиляди възможности по каталог, както и варианта боята да се забърка по поръчка. Аз се спрях на един — чистия бял цвят. Ако не държах на изчистения вид, можех да си избера и какво да бъде изрисувано и изписано върху рамката на велосипеда ми.

Илюстрациите

Биби, нашият дизайнер, е истински магьосник. Веднъж я гледах, докато рисуваше, и тогава ми се прииска да имам и колело, минало през нейните ръце. Разказваме й историята на собственика или някоя негова мечта и тя създава ето това:

Велосипед, изрисуван по поръчка

Компонентите

Наложи се да сменим някои от частите с нови. За целта Сашо ми предложи различни варианти, като крайната цел бе колелото да работи безупречно в ограниченията на бюджета. Сега същото това колело е с много по-добър монтаж, но с все същата боя.

Когато е необходимо, можем да внесем частите и от чужбина, както направихме с колелото на Фипо например.

Аксесоарите

Може и да изглеждат маловажни, но във висша степен определят начина, по който изглежда колелото. Исках удобна за дълго каране кафява седалка и кафяв гюделин. Отне ни доста време, за да ги намерим и да си подхождат, но стана.

Усещането

Да си част от процеса. Да можеш дори да изцапаш малко ръцете си, ако решиш. Да се прокрадваш в работилницата, докато майсторите работят върху бъдещото ти возило. Незаменимо е. Трябва да го усетите и вие.

Контролът

Моето колело е такова, каквото аз пожелах да бъде — направляван от визуалните си предпочитания, наставляван от личните си знания и професионализма на механиците и укротяван от финансовите си възможности. В резултат моят велосипед е…

Единствен по рода си

Рамката и цветът, илюстрациите върху нея, подборът на компонентите и аксесоарите. Сигурно е, че друг не може да има велосипед като моя. Всяка илюстрация се прави на ръка и втората никога не е като първата. Винаги има нещо ново и лично в нея.

Велосипед по поръчка

Ето затова обичам велосипедите по поръчка.
Почти като колите по поръчка, но по-достъпно :)
Разгледай велосипедите, които сме създали досега. И ни пиши, ако искаш и ти един велосипед по поръчка.

Вашият коментар