Запознайте се с нашия веломеханик – хер Борич

Никола Борич

Хер Борич (или Ники), е от хората, които владеят еднакво добре велоинструментите и чувството си за хумор. Общо взето ситуацията може да бъде описана така – няма да усетите кога е оправил и колелото, и настроението ви. А това върви гарнирано със скромност, поради която досега оставаше встрани от прожекторите. Но и на най-добрите не им се разминава и колкото и да му беше смешно, когато му казахме, че ще напишем нещо за него – ето, че го правим :)

Хер Борич е властелин не само на инструментите и ремонтите, но общо взето на цялата ни велоработилница в София. Затова ако имате нужда от нещо, било то само съвет или пък сериозен ремонт, може да се обръщате директно към него на nikola@1bike.bg.

Но нека оставим на страна официалностите за малко. Защото искаме да ви разкажем за него в малко повече детайли.

От всички неща, с които се занимава ежедневно, той не обича да прави най-лесните – да сменя гуми. Не, че ще ви откаже, просто си пада по по-сложни неща. Така например, особено удоволствие му доставя, когато разопаковаме една прясно боядисана и изпечена рамка. Това е момента, в който от един кашон с части и една рамка, за няколко часа правим колело.

Не по-малко обича и когато дойде пролетта и покрай покрай природата започнат да събуждат велосипедите. Може би не знаете, но имаме специална услуга за всички колелета, които дълго време не са карани или пък просто твърде дълго време не са ремонтирани и имат много на брой и различни оплаквания. На кратко – гарантираме им повече безпроблемни километри с едно пълно сервизиране, което напоследък е изцяло в ръцете нa хер Борич.

Обича да прави и подобрения в магазина. Така например, съвсем малко след като пое юздите на работилницата, на стената ни се появи супер удобно табло за инструменти. Малко след това пък всички кормила си намериха готино място, като сега буквално висят във въздуха. Ако сте идвали при нас, знаете, че мястото ни е ценно и всяка оптимизация вече си е направо плод на архитектурен гений :)

В редките случаи, в които си почива, всъщност не си почива. По-скоро ни крои изненади. Последно ни изненада с една страхотна лампа, която направил от скука. Намерил една лампа, взел една стара главина и малко спици, и нататък ви е ясно. В интерес на истината, творението му малко ни напомни за един прекрасен подарък, който изработихме по поръчка преди време – полилей от капла.

Питахме го и за любима дума – „вечер“. Дали е заради това, че вечерта е идеална за разходка с колело в София, или пък е заради това, че всяка вечер в работилницата се събираме с приятели, не казва.

И последно, хер Борич е от хората, които носят пътешествието в сърцето си. В кръвта му е да прави дълги преходи, макар и да не му остава много време, особено през силния летен сезон. И най-интересното е, че умее добре да ги описва в личния си блог. Именно с тази си страст ни спечели първоначално и щом започнем да четем историите му за велосипеди, си мислим, че един ден няма да има нито по-добър веломеханик, нито по-добър велописател от него.

2 thoughts on “Запознайте се с нашия веломеханик – хер Борич

Вашият коментар