Започваме кампания „Колело за смет, за дете велосипед“

Велосипедите са прекрасни учители и верни спътници. Още като деца ни показват, че с труд и постоянство дори и наглед невъзможните неща всъщност са постижими. Защото след трудното начало, поредното падане, охлузените колена и лакти се изправяме и продължаваме напред, напук на несигурността какво ни очаква на следващия завой.

Усилията ни винаги са възнаграждавани – почти мигновено радост изпълва сърцата ни. Това е един от първите пъти, в които разбираме, че можем да се справяме сами. И точно това ни движи напред, дава ни увереност и смелост. Така имаме свободата да се изправяме с готовност пред всяко следващо предизвикателство.

Искаме да подарим това чувство на няколко деца в неравностойно положение от Дряново, които се учат да се справят сами, като им подарим велосипед за Деня на детето.
Защо там? Защото там се намира работилницата ни за пребоядисване и реставрация на велосипеди и усещаме дълг да помагаме на местната общност, особено на най-уязвимата част от нея. И защото всяко едно дете заслужава своите съкровени първи мигове с велосипед и дълго лято на две гуми.

Нека обединим усилията и любовта си към велосипедите за едно добро дело.
От нас, 1bike, студиото за велосипеди по поръчка, са уменията да възстановяваме всякакви велосипеди и материалите, останали ни от досегашните ремонти, включително бои.
Нашите партньори от Drag Bicycles, един от основните производители на велосипеди в България, е безрезервната подкрепа с необходими части за довършителни работи по велосипедите – части, които не сме успели да съберем като дарение.
Приятелите ни от младежкото сдружение МОГА Дряново ще помогнат, като пребоядисат и изрисуват велосипедите.

Теб молим да ни дариш стария си и непотребен вече велосипед, на който всички заедно ще вдъхнем нов живот, за да покажем на едно дете, че не е само в покоряването на мечтите си и търсенето на свобода. За да дадем началото на това пътешествие, търсим велосипеди за деца от 8 до 19 години. Не се боим от работа. Ако някой велосипед не може да бъде възстановен, ще използваме здравите части от него, за да стегнем друг велосипед. Целта ни е да подготвим колкото се може повече работещи велосипеди за Деня на детето, 1 юни 2015 г.

Ще се радваме да те посрещнем в нашата работилница в София на ул. Иван Шишман 45.
Можеш да оставиш своя велосипед и в един от следните магазини DragZone:

  • в работилницата ни в София на ул. Иван Шишман 45 (само ни пишете предварително или ни звъннете на 0887002558, за да сме сигурни, че ще сме там и ще ви посрещнем);
  • в DragZone „България“, София, ж.к. Гоце Делчев, бл. 7А;
  • в DragZone „Хиподрума“, София, бул. Акад. Иван Евстатиев Гешов, бл. 120;
  • в DragZone „Младост“, София, ж.к. Младост 1, бл. 54 А (близо до метростанция Младост 1);
  • по куриер до офис в Дряново за 1Байк.бг ООД, Александър Македонски, тел. 0877566446 (таксата за доставката молим да е за ваша сметка).

Разбира се, ще ни улесниш и ако директно го изпратиш до офис на куриер към град Дряново. Получателят нека бъде Александър Македонски, а телефонът му е 0877566446. Молим те таксата за доставката да бъде на твое име.

Благодарим на партньорите си в това начинание, Drag Bicycles, на теб, че се отби, за да прочетеш текста, да го споделиш с приятели и да ни изпратиш стар велосипед (ако имаш такъв подръка). Благодарим и на всички приятели за подкрепата. И ще ви държим в течение за работата си по велосипедите.

Използваната снимка е дело на Philippe Put

Вашият коментар