Успяхме! Зарадвахме над двеста деца в шест града

lead

С огромно удоволствие и известна доза умора обявяваме край на тазгодишната кампания „Колело за смет, за дете велосипед“.

Равносметката:

236 ремонтирани и раздадени велосипеда на 236 деца в Етрополе, Лом, Кнежа, Попово, Кубрат и Нова Загора. Тези велосипеди са факт, благодарение на стотиците дарители от цялата страна – над 300.

Безкрайно щастливи сме, че успяхме да надминем първоначалната цел от 200 велосипеда, което ни позволи и да включим в последния момент град Етрополе.

Направихме пет, вместо първоначално планираните четири доброволчески уикенда и се срещнахме с десетки прекрасни хора.

Натрупахме красиви истории, които дълго ще ни държат топло. Също така успяхме и да надскочим регионалния елемент и да превърнем кампанията в национална.

Кампанията приключи, но не и работата.

Първо, заемаме се да отчетем всяко дарено на дете колело. В ето тази страница може да видите раздаванията ни по градове.

Второ, предстои ни да зарадваме още деца! Да, точно така :) Няма да се ограничим с тези 236, защото имаме още готови велосипеди (приблизително 50) които поради своя размер и специфика все още не са намерили новите си собственици. Но и това ще се случи, скоро.

Трето, чакат ни още ремонти и вероятно още поне един доброволчески уикенд. Защото далеч не успяхме да ремонтираме всичко, което получихме.

Четвърто, ще опишем историите. Вече ви разказахме за страхотните хора, които срещнахме в доброволческите уикенди (Тук, тук и тук). Искаме много да ви разкажем за бащата на дете с церебрална парализа, който дари първото колело на своя син. Ще ви споделим за прекрасните жени от Етрополе, които с много усилия успяха да направят така, че и техният град да се включи в кампанията. Ще ви разкажем и за хората, които ни подкрепяха през цялото време – както материално, така и морално.

А сега е време за благодарности

За първи път в рамките на тази кампания публично ще благодарим на Поли, човек, който остана в сянка, но без чието добро сърце тази кампания просто нямаше да се случи толкова успешно. Поли е дарител от чужбина, чиято история скоро ще разкажем, защото тя направи всичко това възможно.

Благодарим на всички дарители от цялата страна, които се разделиха със своите стари велосипеди. Благодарим ви за доверието!

Специални благодарности на двете дами, които дариха един багажник с части (цялата история тук).

Благодарим с цялото си сърце на нашите изключителни партньори, без които нямаше да се справим:

Drag Bicycles – за втора поредна година застанаха до нас, дадоха ни части и предоставиха цялата си магазинна мрежа за приемни пунктове;

DHL – изключителни професионалисти, които изпълниха съвършено цялата логистика на велосипедите от приемните пунктове към Дряново и после към градовете, в които дарявахме;

Imaginarium – бяха редом до нас в организацията и предоставиха си магазинната мрежа за приемни пунктове;

Институт Сервантес и Дюкян Меломан – още две локации за даряване на велосипеди в кампанията;

МОГА Дряново – бяха винаги на линия в Дряново, както организационно, така и помагаха в ремонта на велосипедите;

Благодарим на медийните ни партньори и на всички репортери, които проследиха кампанията – без публичността, която вие ни осигурихте, нямаше да можем да постигнем такъв успех.

Благодарим,

Иван, Дени, Александър и Йо :)

Вашият коментар