Smart Wheel – край на мъките с потенето на път за работа

Благодарение на един от страхотните ни фенове във Фейсбук страницата ни, попаднахме на едно великолепно изобретение – Smart Wheel. Това чудо на технологията представлява комбинация от електромотор и малко умна електроника, която ви позволява да карате велосипеда си с лекота в градски (и не само!) условия.

Продава се заедно с цялата задна капла, като вече е разработен в различни размери. Това, което ни направи впечатление за момента, е че е монтиран единствено на фиксита, но доста вероятно е това се промени също.

Видео от Kickstarter:

Готиното при това устройство е, че то подпомага въртенето на педалите. Може да зададете скорост на електромотора и той ще ви помогне да стигнете до нея по-лесно. Съответно, може да забравите за изпотяването от усилията да въртите по по-стръмни наклони.

Умното си е умно, както казваме тук. Може да контролирате Smart Wheel посредством мобилно приложение, разработено за iOS, Android и Pebble Watch. За целта електромоторът върви с фенерче, което има функцията и на поставка за телефона ви. Посредсвтом приложението контролирате максималната скорост, може да извличате статистика за изминати разстояния, време и също така да заключите електромотора, така че никой да не може да подкара велосипеда ви. Ако все пак някой го открадне, докато е в заключен режим, устройството веднага изпраща сигнал до мобилния ви телефон, че колелото ви се движи без вас.

 

smarthweel
Според производителите, Smart Wheel e пределно лесен за монтаж – просто сменяте задното колело и толкова. Максималната скорост на електромотора е 25 км/ч, а енергията му стига за около 50 км каране. Тежи само 4 килограма, така че няма да ви затрудни особено с пренасянето.

От фара може да зареждате мобилния си телефон, а това е още един страхотен плюс! Фарът всъщност си работи успешно и като фар – разполага с мощни LED светлини. Монтира се много лесно и тук е особено интересната част – фарът не се захранва от електромотора, а от най-обикновено динамо, което монтирате на предната си гума.

За да бъдем по-конкретни относно техническата съвместимост на устройството с телефона ви, ето и списък на всички тествани мобилни устройства, които работят безотказно: iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPad 3rd, 4th gen, iPod touch 5th gen, iPad mini, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4 и Pebble Watch.

gif 2

На нас наистина ни звучи страхотно и нямаме търпение някой ден да го тестваме. Първите серийни екземпляри ще бъдат произведени в средата на следващата година, но вероятно няма да са никак евтини, така че ще почакаме :)

Ето и повечко снимки на устройството:

Вашият коментар