Раздаването на велосипедите – Етрополе и Лом /ден 1/

etropole 6

Ето ни на финала на „Колело за смет, за дете велосипед“! През цялата кампания ви споделяхме какво и как се случва и няма да изневерим в края.

Днес ще ви споделим за черешката на тортата или казано ясно – срещата с децата :)

Приключението с раздаването започна вчера, на връх празника на детето 1 юни. И започна доста рано – в 5:30 сутринта, когато запалихме колата към Етрополе.

През кампанията почти нищо не сме споменавали за този изключително красив старопланински град, просто защото включването му стана в последния момент. Нямаше как да прогнозираме с точност колко велосипеда ще получим като дарения, нито пък точно колко ще успеем да ремонтираме. Целта бе ясна – 200 колелета в пет града.

Имахме обаче и план „Б“, в случай че преизпълним плана. Е, с огромно щастие споделяме, че го преизпълнихме. Благодарение на което включихме и Етрополе, градът резерва.

И резервата се оказа първа при раздаването :)

 

Тук е момента да благодарим от сърце на дамите от женско сдружение „Ева 2000“ (и специално на Цвета), които всъщност ни потърсиха още в началото на кампанията и не просто ни помолиха да ги включим, но имаха куража да опитат сами да съберат нужните велосипеди за децата от техния град.

И не само това, те бяха организирали чудесен малък празник за децата от Етрополе. Посрещнаха ни с музика, бяха измили сами всички велосипеди, бяха организирали всичко на място – всичко!

И така, в рамките на само половин час, успяхме да раздадем първите 37 велосипеда в кампанията. Щастливи деца, щастливи родители и страхотен старт. Точно такъв, от какъвто се нуждаехме.

От Етрополе запалихме колата и бегом към Лом. Никога не бяхме ходили в крайдунавския град и нямахме търпение да пристигнем. За кратко време направихме последен преглед на велосипедите, сменихме още някоя гума и в 17:30 бяхме готови да раздаваме.

Нямаше излишни церемониалности, а и опасността да завали ни принуди да сме експедитивни. Затова бързо раздадохме велосипедите на децата, които нямаха търпение. В Лом оставихме 40 велосипеда, колкото бяхме планирали.

И добре че побързахме, защото 3 минути след края на раздаването се изсипа порой :)

 

По вода си тръгнахме от Лом и днес сме в Кнежа, където предстои поредната среща с деца, които се надяваме да направим малко по-щастливи и по-свободни. Ще ви разкажем и за нея още утре.

А на всички, които са дарили велосипеди в тазгодишната кампания, искаме да кажем, че работим по отделна страница в сайта, в която ще качим снимки на всички дарени велосипеди, заедно с техните нови притежатели.

3 thoughts on “Раздаването на велосипедите – Етрополе и Лом /ден 1/

  1. Н. Тодорова says:

    Здравейте, имам две момчета и те сами закараха старите си колела до магазина, в който ги оставихме. Сега заедно гледахме снимките и те много се зарадваха като си разпознаха колелата и видяха, че са в ръцете на други деца :)

  2. Албена says:

    Благодарим на Александър и на целият екип с който работи за радостта , която донесоха на децата в Етрополе. Дано ДОБРОТО се окаже заразно и докосне повече хора, които да го предадат нататък!
    Бъдете здрави! Поздрави от дамите на „Ева 2000“

Вашият коментар