От кука до велосипед или как може да „облечете“ велосипеда си при нас

Плела Неди, плела Неди… дрехи за велосипеди. :) И ето как едно от най-популярните женски хобита се оказа така съвместимо с идеята ни да създаваме уникални велосипеди.

Щастливи сме, че срещнахме Неделина, защото благодарение на нейната сръчност и на красивите плетени аксесоари, които създава, колелетата могат да излизат от работилницата ни още по-освежени и неповторими. С тях и градът ще бъде по-приветлив, а хората, надяваме се – малко по-усмихнати.

От кука до велосипед

Като за начало ще ви покажем една малка част от красивите плетени вело облекла за седалка, звънче и калник. Останахме изненадани, когато открихме, че освен че са красиви, някои от аксесоарите имат и функционалност. Вижте сами каква ведрина внесоха в работилницата ни, когато Неди ги донесе.

Първият плетен модел нарекохме „шапка за звънче“. Представете си я още така – мека, с цветове и орнаменти по ваш избор и точно прилягаща на големината на звънчето ви. А вятърът – съвсем невъзможно е да я събори.

В началото не вярвахме, че е възможно изплетената калъфка за седалка да пасва на седалки с различни размери. Но Неди ни показа, че когато се отнесем с грижа към дрехата, тя е адаптивна и стои красиво дори и там, където най-малко очакваме. Вижте как се получи това хитро претапициране :) и как то би могло да скрие всяка ожулена или износена седалка.

Имайки предвид, че плетените аксесоари за велосипеди биха предизвикали преди всичко радостта на дамите, им подаряваме още една усмивка. Колко често на всички ни се случва да видим момиче, което е затруднено да кара, защото с ръка придържа или често намества полата си, за да не се заплете платът й в спиците на задната гума. Добрата новина е, че плетивото, което покрива калника и част от спиците, е не просто красиво, но и прави карането на велосипед с дълга пола съвсем възможно и без грижи.

Нарадвахме им се. В работилницата изглеждаха чудни, но когато ги разходихме в градска среда – събраха не само лъчи, но и възхищението на няколко минувачи. Разказахме и на тях същата история, а с вас скоро ще споделим и новите вдъхновения на Неди. Очаквайте още красиви плетени „вело дрехи“ скоро, а дотогава  – ако имате свои идеи или искате да зарадвате себе си или любим човек с такива – само ни пишете.

Вместо пожелателен поздрав – както свършва всяко хубаво писмо – ви поздравяваме с начина, по който изглеждаха нашите два модела, след като получиха своята нова премяна. Завидяхме на собствениците им.

Вашият коментар