На Поли

kids

Както във всяка една кампания и в „Колело за смет, за дете велосипед“ имаше хора, които помогнаха много, но не гониха публичност. И в поредица от статии ви разказваме техните истории и използваме възможността да им благодарим, макар и думите ни никога да няма да бъдат достатъчно.

Днес искаме от дъното на душата си да благодарим на Поли.

Не очаквайте от нас сега да изпаднем в описания колко е прекрасна. Първо, тя е такава и го знае :) Второ, ще говорим за помощта ѝ, а тя говори предостатъчно за всичко.

Най-кратко казано, „Колело за смет, за дете велосипед“, нямаше да се случи без финансовата подкрепа на Поли.

Когато организираш ремонт на 300 колелета ти трябват много части. Факт е, че една голяма част от частите набавяме от велосипедите, които оставяме за донори и после пращаме на скрап. Но те не са достатъчни нито като брой, нито като качество.

В допълнение средства трябват за извънреден транспорт и консумативи (почистващи препарати, ръкавици и др.).

Една голяма част от нужния ресурс за части (Drag) и транспорт (DHL) беше подсигурен. Но истината е, че той, макар и голям, е недостатъчен и са нужни средства. Просто винаги има нещо допълнително, нещо извънредно.

За да опишем съвсем точно колко голям е приносът на Поли, ще ви говорим във велосипеди. Към момента има дарени 236 велосипеда и още 50 ремонтирани детски колелета, които скоро ще стигнат до своите нови собственици. Това прави 286 велосипеда.

Към тях прибавяме и още 40 велосипеда, които подлежат на ремонт и поне за половината от тях имаме части.

На практика, със събраните средства, помощ от партньор и наши собствени сили, в края на това лято ще имаме над 300 ремонтирани колелета.

Без Поли, тази бройка вероятно щеше да е двойно по-малка.

Без нейната помощ, ние нямаше да имаме спокойствието и сигурността, с които работихме. Защото едно е да работиш с комфорта, че си готов да посрещнеш всяка изненада, друго е да те е страх от изненади.

Без нейната помощ вероятно щяхме да правим много компромиси или вместо да ремонтираме велосипеди, да търсим допълнително средства.

Заради всички детски усмивки, които направи възможни и ние лично видяхме, а ти дори нямаше възможност, благодарим.

Заради всички доброволци, които работиха в условия на имане, а не на нямане, благодарим.

За доверието, благодарим.

Александър, Иван, Дени и Йо

Вашият коментар