На двете дами

Ретро стенд за центровка на капли
Едно късче история, което получихме като подарък – импровизиран стенд за центровка на капли.

В края на кампанията идва ред на благодарностите и прекрасните истории, които ни се случиха. Те са твърде много, за да бъдат събрани в една статия и тя да бъде лесна за четене, затова в продължение на няколко поста ще ви споделяме важните за нас моменти.

Започваме с историята на „двете дами“. Това не е някакво кодово название, а скромното желание на две прекрасни жени, които бяха първите души след края на миналогодишната кампания, които ни вдъхнаха огромна доза увереност, че има защо да продължим.

Потърсиха ни малко след като бяхме раздали 70-те велосипеда в Дряново. Научили за кампанията и искаха да помогнат. Знаеха и как.

Уви, поводът да ни събере съдбата не беше от приятните. Техен много близък човек бе починал и от него бяха получили в завещание малка велоработилница в малък град. Общо взето, поставиха нещата така: „Момчета, така и така трябва да разчистим всичко, елате и каквото си харесате, каквото може да ви свърши работа, вземете го и го използвайте догодина в кампанията“.

Отидохме и потънахме за няколко часа в една гаражна велоработилница, в която се смесваха няколко велосипедни епохи. Освен това ни и нагостиха. И ни поръчаха супер вкусно сирене от една местна баба.

В крайна сметка, тръгнахме си преситени на части (чисто нови и стари), храна и най-вече на човечност. Защото двете дами ни изнесоха лекция по човечност.

След като напълнихме багажника на колата и потеглихме, бяхме наясно – втора кампания ще има. Приемането на този дар бе и поемане на ангажимент. Нямаше как да вземем толкова много части (те наистина бяха много) и да не направим кампания отново. И нямаше как да не опитаме да предадем този великолепен урок напред.

И днес, когато през ръцете ни минаха над 200 велосипеда и ни предстои да минат още поне 50-60, сме изключително признателни. Не само за урока, но и за помощта – защото Вие направихте тази кампания възможна.

Вие ни дадохте онзи чист и силен старт, от който имахме нужда, много преди кампанията практически да започне.

2 thoughts on “На двете дами

  1. Pingback: Успяхме! Зарадвахме над двеста деца в шест града - 1bike.bg

Вашият коментар