Мястото на велосипеда у дома

Живеем в голям град и в малък апартамент, който обаче е като Дядовата ръкавичка — винаги има място за още един велосипед или „велонещо“. Толкова много уют може да внесат нашите приятели и техните части в едно дори малко местенце, стига човек да ги обича достатъчно, за да ги задържи в дома си. Малко въображение, разбира се, никога не е излишно, защото съчетанието на красота и практичност съвсем не е лесна работа.

Ето няколко наши предложения, които или сме видели някъде, или сме изпробвали вече в чудене как точно да приберем своите велосипеди у дома.

Стойка "Закачалка"

Стойка „Закачалка“

Изглежда, че някой е решил, че колелото му заема твърде много място в коридора и го е „обесил“ за тавана. Шегуваме се, разбира се. Трябва да признаем, че първоначално идеята велосипедът да служи като закачалка за дрехи предизвика реакцията: „Каква проява на обич пък може да е това“. Поразмислихме обаче и се сетихме за хората, които наистина нямат достатъчно място в жилищата си и за които зимното придвижване с велосипед е невъзможно. При подобни обстоятелства сме съгласни, че колелото и палтото биха могли да съжителстват известно време. А и колелото ще е щастливо, че няма да събира прах в гаража през зимните месеци.

„Четящата“ стойка

„Четящата“ стойка

Представете си един ръчно изработен рафт от дърво. Едно произведение на изкуството. От него виси велосипедът, а върху него да е събрано най-ценното от домашната библиотека. А колко добро хрумване е там да се поставят онези книги от нея, които тематично са свързани с велосипедите.

Стойка „Ловен трофей“

Стойка „Ловен трофей“

Този вид велопоставка имитира типичните ловни трофеи с диви животни, закачани по стените. Те са изградени от напълно рециклирани велочасти, като сред най-често използваните са кормило и седалка. Съществуват и комбинирани закачалки като тази, чиито изобретатели са използвали седалка за подложка и кормило за окачване.

Стойка „Къщичка за птици“

Стойка „Къщичка за птици“

Чудати и симпатични, тези иновативни решения определено ни допадат доста, защото са замислени да служат за дом и на велоаксесоарите. Естетика не липсва, а и са направени от любимия материал – дърво.

Стойка „Водопроводна тръба“

Стойка „Водопроводна тръба“

Тази стойка определено би се вписала добре в интериора на по-авангардно обзаведените жилища. Всеки лесно би се сдобил с подобна обикновена, но с необичайна употреба тръба с два пробива в края.

Стойка „Шведска стена“

Стойка „Шведска стена“

Обичаме, когато откриваме нови решения за вписване на велосипедите в интериора. Този начин на окачване на колело на стената много ни напомни на спортните съоръжения, които използвахме като малки във физкултурните салони. „Шведска стена“, не знаем дали името ви напомня нещо, но погледнете снимката и сме сигурни, че ще се съгласите с нас, че колелото изглежда щастливо на фона на пъстрите цветове и дървената конструкция.

Стойка "Велокутия"

Стойка „Велокутия“

Имитираща отворена кутия за обувки, стойката представлява декоративна мебел, която освен подслон за велосипеда съдържа и допълнителни лавици, на които има място за обувки, книги и други вещи. Разбира се, колелото е царят на „кутията“ и ние сме доволни.

Стойка „Наклонената стълба“

Стойка „Наклонената стълба“

Може би не са мнозина късметлиите, които имат подобна стълба в дома си, но още повече бихме им завидели, ако използват и тази й функционалност. Под стълби като тази изглежда има място за съхранение на поне два велосипеда. Практично и красиво.

Стойка „Велосипед в чекмедже“

Стойка „Велосипед в чекмедже“

Този своеобразен велодом ни припомни филма „Куче в чекмедже“. Този път обаче имаме вертикален гардероб без вратички, в лявата част на който има специално преграждение за колело, а в дясната още няколко малки кутийки, в които могат да се подредят неговите аксесоари и инструменти за поддръжка. Вертикалният дизайн, за разлика от хоризонталния, който видяхме по-нагоре, прави стойката подходяща за малки пространства. Освен това тя е проектирана да може да се регулира, за да се побират в нея всички размери велосипеди. Ето че с такава мебел двуколесният ни другар би си имал истински собствен гардероб в дома ни.

Стойка „Айсберг“

Стойка „Айсберг“

Тази поставка има формата на айсберг и е изработена от дърво. Красивият й геометричен дизайн и висококачественият материал я правят подходяща за ценителите на изкуството. Харесахме семплата й и естетична визия и с радост бихме сложили такава стойка и в нашето местенце.

Ако сте си харесали вече някоя, пишете ни и с радост ще ви помогнем да се сдобиете с такава. Ето и последното ни творение за нашия приятел Влади.

Мястото на велосипеда у дома

Снимките са от hiconsumption.comwww.brit.co и deavita.fr.

Вашият коментар