Момичето с градския велосипед: Пролетта на баретите

Барета — Париж

Можете да я видите по улиците на Париж. Широкополата барета, чиято трикотажна повърхност ни връща във времето на модерното кадифе, вероятно би подхождала на всеки градски велосипед. Но какво би била тя без усмихнатата дама, която да засили посланието на ясно изразения размах на периферията, а именно: „Аз обичам аксесоарите“. И ние ги обичаме – почти толкова, колкото обичаме красивите детайли на велосипедите.

Та, кадифето винаги ще си остане кадифе, а дама на велосипед и с подобна барета е изключено да остане незабелязана. Градът просто винаги ще бъде влюбен в нея. Ние също. :)

Кадифена капела

Макар и с по-малка периферия, тази красавица от вълна или филц е не по-малко забележима от кадифената капела. С дискретен размер, но демонстрираща характер с цвета си, тя съвсем не изисква червени обувки. Още по-малко висок и елегантен ток. И колко нежност носи, дори и в съчетание с непретенциозно облекло като това на дамата от снимката. Вероятно естетиката би била относително понятие, ако си представим велосипеда без цветния кош. Но нали той е мечтата на всяко градско момиче? И ето че има защо. Кошът кореспондира с всеки разкошен аксесоар!

Барета — на две гуми

Да, тя е досущ като баретите, които често наричаме „руски“ и които асоциираме с военните униформи. Носена от дама „на две гуми“ обаче, бихме я определили като нежна и непретенциозна. Асиметричното й разположение оставя на открито голяма част от косите – да наречем това още една крачка към по-силната женственост и да се радваме на всяка улична среща с нея.

Забрадката

Странна, нетипична, старомодна. Почти не я виждаме в града, защото за мнозина подобен тип „забрадка“ е отживелица. Всъщност, тя има редица предимства и би могла да бъде вълшебен аксесоар, ако е в съчетание с подходящо облекло и елегантен велосипед. С кош, разбира се.

Безспорно тази фина дама, нейната приятелка с панделката  и тънката рамка на „зеленото момиче“ (колелото) излъчват нещо истински ценното за всяка дама – грация…

А бялата забрадка ще си остане безценен аксесоар – лека, мека и прилягаща на всяка коса. И слънцето дори я харесва, защото никога не би я нагряло толкова, колкото всяка друга тъмна, филцова или сламена шапка.

А лятото почти е тук и едва ли има нещо по-вълнуващо за всяка градската дама на „две гуми“ от това да го посрещне с разкошна шапка. И с усмивка под нея. Усмивка под усмивката. :)

Източник на изображенията: http://www.bikepretty.com/.

Вашият коментар