The Dead Pony Project

Всичко започна с едно малко, мъртво пони… Не, това не е някаква хорър история, попаднала случайно в блога ни, а съвсем реален разказ за тоталната трансформация на едно словенско Pony.

Pony всъщност е модел на велосипедите ROG, които пък са откраднали много сериозно концепцията на нашите балканчета. Затова не се изненадвайте като видите снимките и си кажете „Ама това е чисто Балканче!“. Чисто Балканче е, ама раждано в северозападните Балкани.

Да се върнем на историята. Пламен ни потърси с молба да го реставрираме. Без рисуване, възможно най-простичко, НО! Но да е в супер готин цвят, който да подхожда както на момиче, така и на момче.

Ето как изглеждаше велосипедът в началото.
Ето как изглеждаше велосипедът в началото.

Не ни се правеше бял велосипед, че тъкмо бяхме свършили няколко такива проекта и решихме този път да рискуваме и да изненадаме и себе си. Така, след няколко часа умуване се спряхме на един нетипичен цвят за Mercedes, който немските дизайнери използват за серията CLK.

Цветът се оказал толкова готин, че след като боядисахме рамката вече беше ясно, че нищо друго не е нужно. Полагането на боя металик си има своите специфики, но вярваме, че се справихме добре. Вие ще кажете, разбира се.

Пребоядисването на рамката отне доста време, тъй като се наложи няколко пъти да грундираме и шкурим, докато изгладим неравностите, които се бяха образували вследствие на ръждата.

Беше страшна наслада да видим рамката готова.
Беше страшна наслада да видим рамката готова.

Праховото боядисване пък ни помогна да използваме оригиналните калници, курбели, колчето за кормилото и самото кормило.

И после дойде момента с ремонта на централното… Ох, мамино сладко! Ще кажем само, че със старите велосипеди винаги е забава и както често ни се случва – търсим специално решение за единичен случай.

Вярваме обаче, че всички усилия си струват, защото върнахме сред живите едно умряло Пони. И то не само го върнахме сред живите, но го наредихме и в залата на славата на уникалните велосипеди.

Какво по-хубаво от това? :)

3

И още нещо, ВАЖНО! НЕ, не се продава :)

Поздрави,

Екипът на 1bike

А ето и малко снимки:

One thought on “The Dead Pony Project

  1. Pingback: Реставриране на старо словенско балканче

Вашият коментар