200 велосипеда по-късно

Колело за смет, за дете велосипед

Признаваме, заветната цел от 200 велосипеда ни изглеждаше много амбициозна още в началото на кампанията. Но си казахме, че ще успеем. И как няма — обградени сме от доброжелатели. Може и да ви изглежда невероятно, но в България наистина живеят много, много добри хора.

Ето го и поредното доказателство. Няколко седмици преди края на кампанията целта е постигната. На 8 май в склада ни в строг строй вече бяха подредени 200 велосипеда, готови да покажат на детски очи, сърца и умове, че светът е голям и нищо не е невъзможно. Защото, ако питате нас, наистина всичко е възможно. Гледаме наредените велосипеди и сме по-сигурни от всякога в това твърдение.

Ето какво ни предстои

Остава ни още един доброволчески уикенд (28/29 май), в който отново ще прегледаме всички подготвени вече велосипеди и ще ремонтираме следващите, които получим като дарение. Няма да спрем с работата, дори и вече стигнали целта от 200 велосипеда — колкото повече подредим в склада, толкова повече деца ще зарадваме.

Проучваме още възможности да разширим обхвата на инициативата, така че да обхване семейства, които не могат да си позволят велосипед за своето дете, и в други населени места. Вече имаме няколко идеи и скоро ще ги споделим.

Благодарим!

За всичко това благодарим на дарителите, които не спират да ни търсят и изненадват. Пак събрахме много истории за разказване. И тяхното време ще дойде, обещаваме!

Благодарим и на всички доброволци. Идеята за доброволческите уикенди се роди съвсем сама и в началото се чудехме дали изобщо някой ще иска да се включи, а вече имаме толкова много нови приятели. Радваме се, че успяваме да споделим удоволствието от работата с тях.

Благодарим на Drag за голямата подкрепа — и с магазините, и с велочастите. Благодарим на DHL за невероятния дух, с който се включиха в кампанията и продължават да ни помагат с транспорта. Благодарим на невероятните хора от Imaginarium, които ни вдъхват кураж и заедно с Институт “Cervantes” и Дюкян Меломан приемат дарения велосипеди на своя територия.

Вашият коментар