Хубавото кафе идва на две гуми + Видео

Колко страхотно е това? Няколко ентусиасти от Сан Франциско решават да заживеят в дървени къщички някъде из горите на Централна Америка. Вместо това се връщат у дома и започват да правят кафе. Уникално кафе. И да го разпространяват единствено чрез велосипеди.

Става дума за трима братя, техният братовчед и един семеен приятел. Не знаем имената им, но не е и нужно. През 2009 година те основават Bicycle Coffee Co.

След обиколката им из тропиците и срещата им с местни производители на кафе, те осъзнават колко трудоемка е тяхната работа. И решават да основат бизнес, който да бъде в тяхна подкрепа (на честните производители на кафе) и който да бъде изцяло в крак с природата.

Затова си правят малка пекарна в Сан Франциско. След като най-после му хващат цаката, започват и да продават. Свързват се с местни ресторанти, заведения, хотели и най-обикновени магазини.

Зареждат кафе единствено от производители, които използват само щадящи природата методи на добиване на кафе (ние не сме особено добре запознати с методите за добиване на кафе и не знаем кои са нещадящите, но сигурно има).

И са категорични – ще правят само хубаво кафе. И ще го транспортират само с велосиепди. Колкото и да им се разраства бизнеса :)

Ние дълбоко привестваме идеята им и силно се надяваме някой ден да опитаме кафето им, а защо не и да се возят на велосипеди, направени от нас!

Ето и кратко видео с ентусиастите:

Fitzroy Rucksack as used by Bicycle Coffee Co. from Mission Workshop on Vimeo.

Вашият коментар