Семейство Патриоти

Това са семейство Патриоти. Те дойдоха в комплект при нас. Една класическа „Украйна“ и един стар „Reactor“. И ако в украинското колело имаше все още някакъв дух, макар и не много, то в бегача не бе останало никакъв.

Прилагаме снимки на първоначалния им вид. Украйната беше омаслена доста сериозно, което в крайна сметка, както ни създаде много проблеми с разглобяването и махането на боята, така пък и ни помогна, защото беше съхранило доста от нещата. Реакторът беше ръждясал, обелен с изпотрошени скорости и команди, никакви спирачки.

Но най-важното беше поръчката… „Искаме да бъдат в бяло, зелено и червено“, това бе единственото указание, което получихме.

И двата велосипеда завършихме и предадохме преди около месец, така че не е невъзможно да сте ги засичали по улиците на столицата. Но и двата решихме да ви представим в пълнотата им точно днес.

За нас тези два велосипеда символизират много. Украйната има много общо с близкото ни минало. Има общо със случващото се в момента. Освен това има и изключително сантиментална стойност за собственика ѝ. Бегачът, вероятно китайско производство също имаше сантиментална стойност, тъй като е бил първото по-съвременно колело на собственика.

Така или иначе, ние бяхме натоварени не със задача, а с мисия. Да съживим духа на тези два велосипеда, да го наситим с патриотизъм и това да е естетически издържано.

Силно се надяваме да ви харесат, на нас ни харесаха. На собственика също. А и са много впечатляващи, когато ги видите на улицата.

Постарахме се с дребните детайли, защото в дребните детайли се крият големите очарования. Крие се и истинския патриотизъм.

Стига приказки, ето снимки на г-н Патриот:

 

A то снимки на г-жа Патриот:

Вашият коментар