Ред Дотлър – най-новата звезда в портфолиото ни

Точките са като раетата, няма еднозначно мнение за тях, но модата никога не се лишава от присъствието им. На нас също ни се наложи да се съобразим с тяхното излъчване, след като получихме запитване за велосипед на точки. Червен, на бели точки.

Клиентът, чието има и локация ще запазим в тайна, беше безкрайно точен и ясен в поръчката си, което ни улесни. А за капак, имахме и страхотен материал, върху който да работим – един чудесно запазен Batavus.

Преди да ви разкажем любопитната история на тази марка велосипеди, нека ви разкажем на кратко за нашия. Той е със 7 скорости SRAM, лека алуминиева рамка, Scwalbe гуми и бе в перфектно техническо състояние.

Първо трябваше да му сложим основния червен слой боя, а после малко разнообразихме технологията си и успяхме само за един ден да го дарим с тези прекрасни, съвършено еднакви точки. Как обаче се случи тази магия, запазваме за себе си :)

Марката му Batavus надали говори много тук на Балканите и това е нормално. Това е холандска фирма, която започва функциониране точно преди 110 години. Но първончално продава селскостопански машини и часовници.

През 1906 година Batavus започва продажбата на немски велосипеди, произвеждани от фирмата Presto, a малко след това холандците започват и сами да ги правят.

Компанията оцелява и през Голяма депресия 30-те години на миналия век, като разнообразява производството си – започват да правят триколки, мотопеди и кънки за лед.

Производството им спира временно през Втората световна война, но скоро след това собствениците и отново започват работа и през 1948 година разширяват бизнеса си с нови модерни фабрики.

Компанията е известна с това, че произвежда скъпи велосипеди, които обаче са много красиви и изключително здрави. Не случайно тя е една от първите, които успяват да се наложат и на придирчивия пазар във Великобритания.

Но стига толкова история! :)

Не е нужно да се оглеждате на улицата за нашия Ред Дотлър. Ако той мине покрай вас, сигурни сме, че ще го забележите ;)

 

Ето и повече снимки:

 

34

33

32

31

27

26

25

24

23

22

21

20

19

17

16

15

14

11

7

4

3

2

Вашият коментар