Запознайте се с Пламен – лудата глава, която стигна от София до Бургас за ден с колелото

Пламен Петков е от хората, които гордо заявяват, че колелото е най-добрият им приятел.

Той стана популярен покрай клипчетата, които пуска във vbox7.com и в които показва как се стига за един ден от столицата до Бургас с колело или как се правят велопреходи из цяла България.

Пред 1bike Пламен сподели, че според него София има отчаяна нужда от колоездачи, за да се решат проблемите с трафика и мръсния въздух. Той разказва още, че ходи с колело навсякъде – на работа, на разходка в града или из страната, че винаги насърчава момичетата на колело, като даже споделя, че лично за него това е най-хубава гледка за един мъж – “мацка на спретнат велосипед”.

Относно проблемите с шофьорите, Пламен не крие, че толерантността е малка, но ако има повече колоездачи в града, шофьорите ще бъдат принудени да се съобразяват с тях. Тогава ще има и повече велоалеи.

9

Според него всеки човек, който има физическото здраве, трябва да кара колело поне веднъж седмично. Самият Пламен се гордее с тялото си, но не крие, че само с каране на колело няма да създадете перфектната физика, а се искат още упражнения, натоварващи всички мускулни групи, не само краката.

Интересно е да се спомене, че Пламен редовно организира разнообразни преходи из страната, в които може да се включи всеки, който поиска. ТУК можете да видите клипове с някои от изминалите походи, а във Фейсбук можете да се свържете и лично с него, ако ви интересува кога ще е следващият.

Пламен гордо заявява, че досега не му се е случвало да има инциденти с колелото като в града, още повече конфликти с други участници в движението. И препоръчва на всички, да са по-смели и да не се страхуват толкова, че нещо лошо ще им се случи на улицата.

Пожелаваме му да му върви все така безаварийно и да е все така отдаден на колелото и да привлича и други към общата ни мисия за повече колоездачи!

P.S. На него не му предложихме да му пимпнем колелото, защото на този прекрасен Stevens Sonora, просто няма какво да му се прави. Ако обаче вие искате да придадем повече характер на вашия велосипед или имате нужда от пълно реновиране или реставрация, пишете ни на 1bike.bg. Може да видите нашето портофолио тук.

Ето и цялото интервю с него:

 

А ето и някоя друга снимчица от походите на Пламен:

 


Специални благодарности на  Лилия Огнянова / Edna.bg за това, че се свърза с Пламен и направи това чудесно интервю за 1bike :)

Вашият коментар