Нови 5 километра велоалея в Пловдив

Както обичаме да казваме – полека-лека нещата в България се случват. С всички кусури, претупани неща и прочие, големите ни градове започват да узряват за велотранспорта.

Не веднъж сме казвали, че олекотяването на транспорта в един град не минава през по-големи и повече пътища, а през промяна на съотношението автомобили : градски транспорт : велосипеди. Простичко е.

С този анонс искаме да похвалим Пловдив за новите 5 км. велоалея, които са изградени в базата на Гребния канал. Там по принцип е прекрасно място за колоездене, така че сложената маркировка и символи само ще улеснят движението на пешеходци и велосипедисти.

Алеята е изградена от „Макс Европа“ ЕООД, които са приели план за корпоративна социална отговорност. Целта му е да се предостави на гражданите нещо, което е устойчиво. Те предвиждат поставянето на указателни табели на входно-изходните артерии на града.

От Общината пък по-рано тази година приеха стратегия „Пловдив – град на велосипедиста“ за периода до 2020 година. Според нея в най-стария български град трябва да се изградят 48 километра алеи. Не са много, но са повече от нищо.

Ние пожелаваме успех на Пловдив и ще се радваме някои от нашите колелета да се завърят из красивия град.

Нови 5 километра велоалея в Пловдив

Както обичаме да казваме – полека-лека нещата в България се случват. С всички кусури, претупани неща и прочие, големите ни градове започват да узряват за велотранспорта. (още…)

Вашият коментар