Как да научим детето си да кара колело без помощни колелца + Видео

Наскоро попаднахме на това страхотно видео, в което дядо Карл показва своя оригинален начин да научим детето си да кара колело, без да използваме помощни колелета.

Разбира се, всички знаем най-простия вариант – качваме го на колелото, крепим го 20 метра и после го оставяме в ръцете на съдбата. Горе-долу така се случват и нещата в живота, но дядо Карл има по-добра идея:

Вземете шпилка или здрава пръчка. И промушете през тръгълника, който се образува в задната част на рамката – там, където е планката за спирачката. Законтрете върху планката, върху която се окача степенката. Или най-добре вижте видеото, че с нашите обяснения… :)

С този метод лесно ще помагате на детето ви да пази равновесие, докато е нужно. Браво на дядо Карл, умно го е измислил!

Ако пък изобщо нямате детско колело и искате да вземете едно за детето си, ние можем да ви направим уникално такова – само ни пишете на info@1bike.bg.

One thought on “Как да научим детето си да кара колело без помощни колелца + Видео

  1. Андрей Русев says:

    Английската асоциация Sustrain има актуално видео със съвети как да научите детето да кара колелото си.

    На първо време се махат двата педала и колелото се кара като балансиращо. Идеята е детето да свикне с движението, размерите, кормилото. После се поставя само десния педал. Детето си слага крачето на педала, а с другото се избутва. Следваща стъпка е да се постави и левия педал. Тогава, този който му помага, не държи колелото, а леко подпира детето за гръбчето, за да завърти педалите.

    Ето го и самият клип: https://www.vbox7.com/play:16dd3f836a

Вашият коментар